söndag 16 september 2012

Egen buljong

Jo, jag lever. Heltidsjobb är en helt ny upplevelse med barn. Istället för att passa på att ta sig lite egen tid på stan skyndar jag från jobbet till bilen eller bussen och raka spåret hem (eller via mataffären). Livet i skärgården har en baksida. Pendlingstiden. Väl hemma möts jag av ett jublande gäng. Funderar mycket på hur vi ska få ihop vardagen med två som arbetar. Det där klassiska L I V S P U S S L E T.

För övrigt hittade jag ett inlägg på FB om egen buljong. Som om jag har den där extra tiden, men jag delar det här och så ska vi se:
____________

Jag brukar använda mig av om vi börjar med kryddor, lagerblad, mald bockhonsklöver, kan man hitta i någon närbutik där ägarna kommer från libanon, syrien osv. Libbsticka är lite mer problematisk att köpa, däremot så växer den busken som ogräs, så den är lättodlad. Man torkar bladen som med lagerblad. Salt efter behag. Purjolök, gul lök, eventuellt svarta bönor, några morötter i bitar. För att få lite syra och tjockare konsistens så tar man i lite vitvinsvinäger. Låt det koka upp, på med lock, sänk till ungefär samma värme som när man kokar ris. När alla grönsaker är mjuka så kan man antingen mosa allt med en potatisstöt eller stavmixer. Låt det koka lite till på svag värme. Vill man få en svampbuljong så kan man ta i valfri svamp, kantarell, karljohan, champinjon.. Frys in i portionsförpackningar.

6 kommentarer:

  1. Icas buljong http://www.ica.se/Recept/gronsaksbuljong-541454/

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra av dig ändå! Har ju också blivit arbetande mamma, och även om jag jobbar deltid så är mer tid något som vore trevligt att ha. Egen buljong blir det nog inte, om än det vore trevligt att ha.

    SvaraRadera
  3. Hej Jenny! Ja, det är ett annat liv när jobbet och framför allt resandet tar tid. Njut av graviditeten <3

    SvaraRadera