Kvällen mat är stulen, eller åtminstone receptet, från Mollys gudmor (i vanlig ordning). Hon har hittat det i kokboken Vegetariskt: Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
Italiensk tomatsoppa med örtcreme
Till 2 pers.
1 gul lök
½ fänkål
1 msk olivolja
2 msk tomatpurè
400 g krossade tomater
3½ dl vatten
2 msk grönsaksfond
saltgrovmalen svartpeppar
1 msk strösocker
4 msk strimlad färsk basilika
(½ dl vitt matlagningsvin)
örtcremè
2 msk finhackad färsk basilika
2 msk finhackad färsk timjan
2 dl crème fraiche salt & peppar
Soppa
Hacka den gula löken och finstrimla fänkålen. Fräs i oljan i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt tomatpurè och låt den fräsa med i ytterligare 1 min. Häll i tomatkross, vatten och grönsaksfond. Krydda med salt, peppar, socker och strimlad basilika. Om du vill kan du även tillsätta lite matlagningsvin. Låt soppan sjuda i 20 min.
ÖrtcrèmeMedan soppan kokar gör du örtcrèmen. Rör ner finhackad basilika och timjan i crème fraiche smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick örtcrème på toppen.
lördag 4 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar