söndag 27 november 2011

Fåren


Kollar ut genom fönstret, söker med blicken efter fåren som varit våra grannar sedan i somras. Är de borta? Nää, där stod de visst. Vid matplatsen. I regnrusket var de det lika bruna som hagen.

Kanske är det sista måltiden för dem. Grannen ska troligen ta bort dem idag. Som vego är jag inte så bra på det här med att förklara varför djuren ska slaktas och ätas. Funderar på hur jag ska lägga fram det till Molly.... Kanske fåren bara flyttat?

4 kommentarer:

  1. Jobbigt! Men samtidigt bra att vara ärlig tycker jag. Man pratar mycket om man barnen ska få "välja själva" om de vill äta kött eller inte men då är det väl lika bra att också låta barnen få all bakgrundsinfo, eller hur man nu ska uttrycka det.

    SvaraRadera
  2. Berätta du vad som händer, fåren har haft det bra som har fått gå ute hela sommaren, berätta också om kor och grisar som står inomhus hela sitt liv i små ladugårdar... sen kan Molly välja då hon blir äldre :) varför är det lättare att förklara varför man dödar en fisk? eller hur?

    SvaraRadera
  3. eller föresten, Molly kanske är stor nog att välja precis själv just nu :)

    SvaraRadera
  4. Åsa, jag har fått svårare och svårare med fiskar. Även innan de senaste studierna som visade att de lider lika som däggdjur. Finaste svärisarna lägger ju nät och förra gången stod jag på bron och fick syn på en abborre som levde. Coachade svärmor att bryta nacken på den. Molly är lycklig och går omkring bland näten och tar upp fiskar och gosar. Kallar dem för kompisar. Jag står mer som en "stadsbrutta" och är inte mycket till hjälp.

    SvaraRadera