söndag 29 april 2012

Öroninflammation

Öroninflammation - check!

Jag är ett sk öronbarn. Öroninflammationer. Hål i tummhinnan. Plaströr. Nu har A sin första knappt 1,5 år gammal. Hoppas hoppas hoppas det inte ska fortsätta. Ärftligheten av formen på innerörat är visst stor så risken finns.

Resan till sjukhuset innebar även lite stadsmiljö för den ömma modern. Sovande barn och latte med en halv decimeter skum ovanför kanten. Italiensk glass med smak av marianne-karameller. Det är inte vardag. Det är lyx. Lägg till läsning av denna publikation om Ålandsexemplet.

Nu hoppas vi att penicillinet biter och vardagen ska innehålla mer friska barn.

lördag 28 april 2012

Instängd i sjukstugan

Sjukstugan fortsätter. Ligan var iväg på Knattegympaanslutning och "Gemensamt ansvarsmiddag" i onsdags och torsdags. NU är vi in i sjukbubblan igen. Snor. Feber.

Tacksamheten riktas mot fina sjukhusets barnavdelning som svarar på vår oro. Ett samtal bort.

Ute lyser solen och det verkar vara vår.

torsdag 26 april 2012

Shabana Rehman



Det var inte bara vardag och trädgårdsfix som gjorde att bloggen låg i träda. Jag hade också förmånen att medverka på Nordens institut på Ålands nordiska seminarium om mångfald. Det var andra året som NIPÅ arrangerar ett seminarium på temat Kulturell dialog. I år låg fokus på jämlikhet och identitet i ett mångkulturellt samhälle.

Intressant var det. Bland annat medverkade Shabana Rehman som också bevakar Breiviks rättegång för NRKs räkning. Titta på intervju med Shabana på länken ovan.

tisdag 24 april 2012

112 ambulansfärd och sjukhusvistelse

Bloggen har legat i träda. Livet kom liksom emellan. Först med all vardag. Trädgårdsfix. Snuviga och febriga barn. Sedan med dramatik och omskakande.

I fredags fick Agnes kramper när vi satt och fikade. Feberkramp var min reflexmässiga diagnos och ryckte upp henne ur matstolen och sprang ut på trappan. Molly kom med och undrade vad vi höll på med. Jag förklarade att Agnes inte mådde bra och att jag behövde ringa till doktorn. Kanske kunde hon hämta telefonen? Och storastorastorasyster gick iväg in och kom tillbaks med telefonen. 112 och en ambulans på väg. Organiserade iväg Molly till kusiner. Konsulterade sedan vidare med alarmcentralen. Febernedsättande till Agnes. Hängde sedan skötväskan över axeln, slet åt mig jacka, overall, plånbok och telefon för att sedan vänta in ambulansen ute i den svala luften.

Agnes hade fått febernedsättande kvällen före men på morgonen var hon pigg och lekte på som vanligt så jag gav inget febernedsättande. Gissa om jag har fundera på OM jag givit henne då kanske det inte hade hänt. Om jag hunnit tagit tempen när hon kom in från vilan.... Om....

Uppmaningen nu från sjukhuset var nu att ge febernedsättande vid 38,5 i fortsättningen.

Allt gick bra. Det var feberkramp och vi fick spendera två nätter på barnavdelningen i isolering. Kanske skriver jag mer sen kanske inte.

Tacksamheten är stor att vara hemma igen och ha två ungar liggandes på verandan.

torsdag 19 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

För varenda unge


Kanske du också kan hjälpa till?

Nu har du chansen att vaccinera 95 barn mot stelkramp med hjälp av ditt bloggande. Genom att blogga ger du fler barn chans att överleva och utvecklas. Din bloggpost gör nämligen inte bara fler uppmärksamma på UNICEFs viktiga arbete för barn utan för varje bloggpost som publiceras inom kampanjen skänker Apotek Hjärtat 95 vaccin mot stelkramp.
Hjälp de barn som behöver det mest. Blogga och vaccinera fler barn.


Tacksamhet för att vi bor i denna del av världen. Sedan kan olika vaccin alltid diskuteras, men i detta fall känns det enkelt.

*********
För övrigt fick jag precis 20 sprutor av Dr Molly och ett plastplåster.

söndag 15 april 2012

I jakten på instruktioner till en odlingslimpa

I jakten på instruktioner till en odlingslimpa hittade jag denna fina blogg >>>

Girls going wild in red light district

Lite dans så här på söndagen. Med ett viktigt budskap! >>>



torsdag 12 april 2012

Vardagslycka

Vardagslycka är att hänga tvätt med en ettåring. Ett låångt tackande. En handduk, tack! Taaaaack! Tack! Tack! Och ett klädesplagg tilll TACK!

Hittade även en söt länk till en film om livet och våra prioriteringar. Fin >>>

Linssoppans dag?

I dag pratas det om lakrisdagen! Jag trodde det linssoppans dag....

onsdag 11 april 2012

Inred utan kostnad

För lite tid för detta just nu men lägger en länk till mig själv (och dig) här om hur jag kan förnya mitt hem utan att vara "en miljöbov" >>>

Nu ska jag skissa vidare på kvällen redskapsbana för "Knattegympan"....

tisdag 10 april 2012

Släng inte krukväxten i komposten

Långa bilfärder bjuder på fin radiolyssning.

Så någonstans utanför Västerås fick jag lära mig att våra krukväxter kan vara besprutade med Bonsi som är ett växthämmande medel. Det vill jag inte ha i komposten så hädan efter ska jag aldrig lägga gamla krukväxter i komposten.

Vissa importerade krukväxter kanske man ska undvika att slänga på komposten eftersom de kan vara benhandlade med retarderingsmedlet Bonsi. Bonsi är ett kemiskt preparat som används för att hämma växtens utveckling. Den aktiva substansen i Bonsi är långlivad och kan förorena kompostjorden, det säger Peter Bergquist som är växtskyddsexpert på Kemikalinspektionen. Andra växter man försöker odla i Bonsi-förorenad kan stanna i växten.

Läs och lyssna mer här >>>

Tempo

Fort fort snurrar det här livet med barn. Och lååångsamt långsamt.

Så många planer och idéer och vips så kommer livet emellan. Har i alla fall laddat batterierna i Örebro med mina föräldar och syskon, gudbarn och syskonbarn.

Om jag bodde i Örebro skulle jag definitivt gå till museet och kolla in Kontroversiell? av Elisabeth Ohlson Wallin. En av många saker som prioriterades bort. Istället fylldes helgen med fasta från sociala medier och tiden lades på umgänge IRL.

tisdag 3 april 2012

söndag 1 april 2012

Nytt

Nytt i länklistan för att fylla på mitt behov just nu av bilder, recept och andra människors liv >>>


Ni har väl lyssnat på Ulf Stark? Om inte så finns filen kvar några dagar till (16 min in i gudstjänsten) >>>