söndag 17 oktober 2010

Linser med curry, blomkål och potatis

Lunchen blev spontan och helt OK. Receptet var i sin grund hämtat härifrån, men jag skalade av bara farten alldeles för många potatisar och la i lite morot.

8 potatisar
2 dl röda linser
2 lökar
3 morötter
1 blomkålshuvud
6 dl vatten (mer att fylla på med)
1 dl russin
1 msk garam masala
curry
olja

Skala potatisarna, dela dem på längden och sedan två gånger på mitten. Hacka löken, fräs den i olja och curry i en kastrull. Tillsätt linser, potatis och morot och fräs lite till. Tillätt vatten från varmvattenkokaren. Koka på svag värme under locka cirka 15 minuter. Tillsätt russinen och ansad blomkål i små buketter och koka ytterligare 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så att det inte bränns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar