lördag 10 juli 2010

Smarrrig lax

Mollys gudmor fortsätter leverera goda recept. Denna smarriga lax bjöd hon och hennes Johan på. Orginalreceptet lagas på en lägre temeratur, kortare tid och utan citron. De tog fryst hackad spenat och matlagningsgrädde. Serverades med hel bulgur. Molly åt med god aptit.

Gudmors smarriga lax (för oss är det iallafall gudmors lax) 4 personer
200 g bladspenat
800g lax
3 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
salt
vitpeppar
1 msk smör
skal av från en halv citron
rikligt med parmesan


Skölj spenaten och klappa den torr på ett papper. Smörj en form i botten med smöret, salta och peppra. Lägg sedan spenaten så att den täcker botten gott och väl - kan se mycket ut med spenaten blir betydligt mindre efter ett tag. Lägg på laxen, salta och peppra även denna. Riv citronskalet över fisken. Blanda vin och grädde och häll över fisken. Avsluta med att riva parmasan över fisken. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter, höj sedan värmen till 250 samt sätt på grillen och låt stå ca 10 minuter till för att det skall bli lite bättre yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar