måndag 14 juni 2010

Spenatplättar

Spenatplättar (räcker gott och väl till en 1 åring och hungrig mamma OCH blir över att frysa in)
Blev riktigt goda och betydligt näringsrikare än bara vitt mjöl. Quinoa innehåller höga nivåer av järn, kalium, riboflavin, B6, niacin och tiamin. Den är en bra källa till magnesium, zink, koppar och mangan. Quinoa innehåller dessutom mer kalcium än vad mjölk gör.

4 st ägg
5 dl mjölk
1 dl havregryn/quinoablandning (eg avsedd för grötkok)
1 ½ dl speltmjöl
30 g fryst spenat (ca två "klumpar" från fryspåsen...)
Smör att steka i.

Knäck äggen i bunken och vispa ihop med hälften av mjölken. Tillsätt allt mjöl. Vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken. Lägg i spenaten och vispa ihop.

Jag rörde ihop en röra av Crème fraîche och färsk gräslök, timjan och persilja. Molly smakade lite av det och tyckte det var helt OK, men hellst petade hon i sig plättarna en och en med händerna. Till efterrätt blev det apelsin som ökar järnupptaget. Molly är en riktigt fruktätare. Inser att det blir ca 5 fruker/bär per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar