På nyheterna var det ett inslag om all mat som slängs i vår rika del av världen. Ett handfast tips som jag ska lägga bakom örat var att frysa pannkakssmet. En månad håller det sig i frysen.
Inslaget berättade bland annat att det totala matsvinnet i EU motsvarar 179 kilo slängd mat per person - varje år. Knas! Inte så smart för miljön, eller plånboken.
Andra tips som livsmedleverket bjuder på
1. Planera ditt inköp och köp inte mer än ditt hushåll gör av med.
2. Ät upp maten i tid och håll koll på maten i kylskåp och frys.
3. Förvara dina livsmedel rätt, t.ex. frukt i kylskåp för längre hållbarhet.
4. Släng inte bara för att bäst före-datum har passerat. Titta, lukta och smaka.
5. Ta hand om dina rester, gör en plockmåltid eller frys in.
fredag 20 januari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar