torsdag 27 januari 2011

Flerbarnstips

Förberedelse

Nu börjar jag förstå vad arbetsgivare menar med att de ser en fördel att anställa personer som har varit föräldrarlediga. Planering, förberdelse, att ligga steget före, ha strategier för olika händelser är egenskaper som (vidare)utvecklas.... Mycket lär man sig på vägen. Just nu är vi två hemma, men så småning om ska jag, Molly (1,5 år) och Agnes knappt 1 månad hålla ställningarna här hemma.

Med ett barn så var det i princip bara att lägga ned Molly där det passade. Nu är Molly både glad över en syster och lite väl hårdhänt så det gäller att vara med i deras möten...

Servering av mat bör därför ske enkelt. Molly somnade på väg hem från barnsången och sover gott ute i vagnen så nu har jag precis förberett morgondagens potatisgratäng. Härligt att laga mat i lugn och ro och det dofta ljuvligt av vitlök.

Fransk potatisgratäng
1 1/2 kg potatis
3 dl grädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 dl riven ost

Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppari en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Kokapå svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35minuter. Rör då och då. Häll potatisblandningen i en ugnssäker form. Strö över ost.Sätt in i ugnen på 175 grader 35-40 minuter.

Om du gör den dagen före:
Låt svalna när du kokat potatisblandingen.. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills dagen efter och grädda sedan som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar