fredag 28 januari 2011

Linsspett

Fredagsmiddagen blev riktigt god. Till potatisgratängen serverades linsspett som lagades hyfsat snabbt och enkelt. Inspiration härifrån... Efterrätten blev en uppskattad havtornskräm.


Linsspett till 2 vuxna och en 1,5 åring (DN påstod 4 men det tycker jag inte...)
250 g röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes (lämnas ev bort, eller ta endast lite beroende på vad familjen týcker om styrka)
2 msk maizena majsstärkelse
salt


1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skölj linserna och koka i vatten som täcker dem i cirka 15 minuter. Späd med mer vatten om det verkar för torrt – de ska vara välkokta. Låt rinna av efter kokningen.
3. Finhacka och fräs löken mjuk med vitlök i 2 msk olja. Tillsätt spiskummin, chiliflakes och linserna. Salta. Fräs någon minut. Blanda i majsstärkelse, låt svalna.
4. Forma till korvar. Trä upp dem på spett och pensla med olja. Stek spetten cirka 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna något så stabiliserar de sig och går att lyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar