lördag 15 januari 2011

Libanesiskt

UnderbaraClara bjuder på ett recept som låter smarrigt. Tyvärr var ajvaren slut så det får nog vänta. Vill testa det ordentligt första gången... Hade kunna bjuda på en fin bild från Libanon men mina foton är i andra datorn.

Libanesisk tofu
800 gram kycklingfilé/tofu
6 vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda
1 tsk vitpeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad timjan
2 tsk salt

Pressa vitlök och blanda med ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen/tofun i mindre bitar och marinera i kylskåp över natten. Stek kycklingen/tofun tills den fått fin yta och inte är rå inuti. Servera sedan kall. Supergott till ris eller potatissallad.

Uppdatering: Molly gör tummen upp för dessa (quornvarianten). Jag tyckte först att 6 vitlöksklyftor lät mycke men de behövs för smaken. Vi tog ca 400 g istället för 800 g)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar