måndag 17 maj 2010

Dagens lunch: Raggmunk

I fredags stekte jag raggmunk och Molly åt med god aptit. Jag gjorde lite extra som jag sedan stoppade i frysen och idag var det perfekt att bara ta fram och sätta i ugnen. Vi hade ingen lingonsylt hemma men det blev riktigt gott med keso.

Raggmunk 4 port
2 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera med keso, rårivna morötter och kålsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar