måndag 6 december 2010

Akut salt tilltugg - salta mandlar

I går blev det akututryckning för chips och dipp. I kväll kan vi fira Finlands självständighetsdag och det ligger en flaska bubbel i kylen, men vi har inget salt tilltugg... Rostade salta mandlar blev lösningen. De är just nu i ugnen. Receptet kommer från ICA. Snart kan vi bänka oss framför TVsändningen av självständighetsbalen som jag som nybliven finsk medborgare förstått är tradition att titta på....

Ingredienser
2 dl vatten
4 tsk salt
200 g oskalad sötmandel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig.
3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna.
4. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form.
5. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen. Akta så de inte bränns!

Tidigare gånger jag gjort dessa har jag blandat dem med russin, pumpakärnor, valnötter och annat gottigt... Perfekt akutsnack eller tilltugg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar