söndag 12 december 2010

Linsbollar med färsk persilja

När energi och köket är klart ska dessa fina linsbollar lagas...

****** Från Meny *******

Recept från Halil Özdemir 4 november 2010
(Cike nisk uttalas tschike nisk!)

4 personer:
2 delar vatten och 1 del linser (1/4kg linser blir ca 7 stora eller 8 små bollar)
Rödlök
färsk eller torkad timjan
lite tomatpuré
ett kryddmått paprika
olivolja
ev grovmalen svartpeppar eller cayennepeppar
salt
färsk grovhackad bladpersilja och andra valfria färska örter

Gör så här:
Koka vattnet och linser på hög värme under lock (man får absolut inte röra i linserna) tills de blir en tjock smet, ca 12-15 minuter. Fräs lite rödlök, färsk eller torkad timjan, lite tomatpuré för färgens skull och paprika i olivolja. Lägg gärna i grovmalen svartpeppar eller cayennepeppar om du vill ha linsbollarna med lite sting i.

När smeten svalnat något blandar man ner "såsen" på tomatpuré och olivolja, och smakar av med salt, färsk grovhackad bladpersilja och andra valfria färska örter.

Rulla till bollar, färdiga att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar