Lördagsmys med burgare, klyftpotatis och god dressing från eminenta Vegofamiljens blogg.
Tofuburgare 6 st (med inspiration från Vegania)
250 tofu
1 riven morot
1 gul finhackad lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
3 msk dinkelflingor
2 msk grönt
1 ½ tsk salt
peppar
Ca 3 msk mjöl
Grahamnsmjöl el ströbröd till panering
Smula tofun i en bunke. Fräs morot och lök mjuka i lite olja, tillsätt vitlök och kryddgrönt och fräs vidare någon minut. Blanda ner fräset med tofun och tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av med kryddor, och tillsätt så mycket mjöl att smeten går att forma till burgare. Forma till sex burgare, vänd i ströbröd och stek gyllenbruna på båda sidor.
God burgardressing från vegofamiljen
1 dl majonäs
½ dl ketchup
2 msk balsamvinäger
5 droppar tabasco
vitlöksgrillkrydda (jag tog ört och vitlökskrydda från Gotland)
½ msk persilja
Salt och peppar
Potatisklyftorna testade jag att göra lite annolunda än jag brukar (också med inspiration från Vegofamiljen):
Dela potatisen i klyftor, man kan med fördel behålla skalet om det är eko. Lägg i vatten och koka upp. Låt koka i ca en kvart, tills de är nästan klara. Under tiden värm ugnen till 250 grader och ha en plåt i ugnen med oljan på.Häll av potatisen och låt den rinna av väl. Lägg potatisen på plåten. Var försiktig det kommer att skvätta olja. Ställ in potatisen i ca en kvart. Jag hade potatisen inne längre...
lördag 4 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar