torsdag 7 april 2011

Att äta grönt är skönt...

Bild på Foers bok lånad från adlibris


Och extra skönt är det när djurindustrin hamnar under blåslampan. Zappade in på Babel när båda barnen somnat och där satt Per Morberg och var lite blek om nosen och sa att han blev "förvånad över att det var så jääävla illa (om köttindustrin)".


Diskussionen om Jonathan Safran Foers bok Äta djur ger lite perspektiv. Likaså reportaget inför diskussionen. Foer blev vegetarian sedan han blivit pappa.


Se klippetsvt play. 20 minuter in i programmet börjar reportaget och det efterföljande samtalet.

Jag vet att det fortfarande provocerar att vara vegetarian, men egentligen är det provocerande att stödja denna industri genom att köpa.

Så när du hittar en billig kyckling i kyldisken så ska du fundera på hur den levt. Att kött är 30 procent billigare idag än det var 1990 om man räknar in inflationen är en kombination som är svår att få ihop.


Detaljer som att kalkoner inte längre kan fortplanta sig naturligt eller att kycklingar inte har sååååå mycket yta att röra sig på under sina få levandsdagar är deltaljer som vi lämnar. Det blir så trist och grisigt....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar