fredag 29 april 2011

Nässelsoppa

Också soppreceptet
Ca 1,5 l nyplockade späda nässlor
1 l vatten
Salt
1 gul lök
2-3 msk margarin
2-3 msk dinkelmjöl
2 örtbuljongtärningar (eko)


  1. Sköj de späda nässlorna noga med nytt vatten ett flertal gånger. Koka upp vatten med en nypa salt.

  2. Lägg i nässlorna och koka 10 minuter.

  3. Sila nässlorna och spara vattnet.

  4. Lägg i 2 buljongtärningar i vattnet. Tillsätt mer kokhett vatten. Totalt ska det bli ca 1,2 l vatten och buljong.

  5. Mixa nässlorna.

  6. Fräs den finhackade löken i smör.

  7. Pudra över mjölet och rör om.

  8. Späd med kokvattnet och buljongen.

  9. Koka i ca 5 minuter.

  10. Lägg i de mixade nässlorna.

  11. Servera varm och med goda tillbehör.
Tillbehör:
Räkor
Hårdkokta ägg i halvor (eko)
Creme fraiche (kall)
Ostflarn (lyckades dock misslyckas med dessa... tog nog för mycket ost och la dem i högar)
Rostmackor

Molly sa mmmmm gott! Men jag tror mest att det var tillbehören även om hon åt den soppa vi serverade henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar