Ca 1,5 l nyplockade späda nässlor
1 l vatten
Salt
1 gul lök
2-3 msk margarin
2-3 msk dinkelmjöl
2 örtbuljongtärningar (eko)
- Sköj de späda nässlorna noga med nytt vatten ett flertal gånger. Koka upp vatten med en nypa salt.
- Lägg i nässlorna och koka 10 minuter.
- Sila nässlorna och spara vattnet.
- Lägg i 2 buljongtärningar i vattnet. Tillsätt mer kokhett vatten. Totalt ska det bli ca 1,2 l vatten och buljong.
- Mixa nässlorna.
- Fräs den finhackade löken i smör.
- Pudra över mjölet och rör om.
- Späd med kokvattnet och buljongen.
- Koka i ca 5 minuter.
- Lägg i de mixade nässlorna.
- Servera varm och med goda tillbehör.
Räkor
Hårdkokta ägg i halvor (eko)
Creme fraiche (kall)
Ostflarn (lyckades dock misslyckas med dessa... tog nog för mycket ost och la dem i högar)
Rostmackor
Molly sa mmmmm gott! Men jag tror mest att det var tillbehören även om hon åt den soppa vi serverade henne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar