torsdag 12 maj 2011

Mormors saft på svartvinbärsblad

Läskande dryck som jag lånar receptet från Exkursioner Jag ska låta bladen växa lite till. Sofia la ut receptet 3 juni 2009 så juni borde vara passlig säsong....

Mormors saft på svartvinbärsblad
receptmakare: okänd via sofia gustafson
Tid: 5 dygn
3 l svartvinbärsblad
3 citroner
60 g citronsyra
2 l vatten
2 kg socker

Lägg de väl sköljda vinbärsbladen i ett kärl av glas eller rostfritt stål.
Tvätta och borsta citronerna väl. Skiva dem och blanda dem tillsammans med vinbärsbladen och citronsyran.
Koka upp vattnet och sockret och häll det över bladen. Rör om tills citronsyran smält.
Låt det stå kallt i 5 dygn.
Sila sedan saften och fyll på den i förvaringskärl. Förvaras kallt eller fryses.
Vid servering spädes saften 1×4 gånger eller till lämplig smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar