söndag 7 februari 2010

Dagens mos: Brysselkål

Klicka på bilden för näringsvärde - dock av fryst


Idag har Molly testat den nya smaken brysselkål, rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Brysselkål är också mycket rikt på bla fibrer och folsyra. Rekommenderas av ge till barn från 8 månader, vilket Molly är om några dagar...

Vi hade en potatis i kylen så vi kokade ca 15 brysselkål mixade och mosade sedan ned potatisen och blandade ihop med lite rapsolja.

Recept på brysselkål från Mosboken
Från 8 månader
ca 10-15 färska brysselkålhuvuden, eller från frysdisken
1 potatis
kokvatten, mjölk
1 klick smör

Om du använder färsk brysselkål, skala bort de blad som är gulnade och torra. Dela dem i halvor. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka i 5-10 minuter tills de känns mjuka. Spara lite av kokvattnet innan du häller av de. Mosa eller mixa. Blanda ned önskad vätska tills du har en lagom konsistens. Servera med en klicka smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar