söndag 6 februari 2011

Åsas linsbiffar

***************
Uppdatering
***************
Pustar ut efter att ha stekt klart biffarna. Varför glömmer jag alltid bort hur lång tid det tar? Agnes visade dock sin sovande sida och Molly är och simmar med Johan.
Mina tips är att lägga i mycket olja (jag tog raps), steka på het platta och inte göra biffarna för stora.
________________________________________________

Kaffe, lite blogg och linsbifflagande.

Just nu lagar jag ett storkok linsbiffar dels till middag i kväll och dels för dagarna när jag och Johan inte längre kan "teama". Det är en viss skillnad att vara två på två barn än ensam....

Det var ett tag sedan jag lagade Åsas linsbiffar och jag minns dem som goda, men nu vet jag inte riktigt om jag lyckas. Har frångått receptet lite, men bjuder orginalet till er nedan.

Åsas linsbiffar
Koka upp 4 dl röda linser och 2 1/2 dl couscous tillsammans med 6 dl grönsaksbuljong. Lägg på locket och låt dra på svag värme, ca 15 min, tills all vätska är absorberad. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.

Skölj och ansa 2 salladslökar, hacka fint och lägg i en stor skål. Pressa ned 2 vitlöksklyftor. Skölj 1/2 knippe färsk persilja och 2 kvistar färsk mynta, hacka bladen fint och blanda dem med löken. Rör ned linsblandningen.

Puréa linsblandningen med en mixer eller i en matberedare.

Rör ned ett ägg.

Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 nypa malen kryddpeppar, 1 nypa cayenne, salt och svartpeppar.

Häll upp ströbröd på en tallrik, forma 24 biffar och vänd dem i ströbrödet.

Hetta upp olja och stek biffarna ca 2 min på varje sida.

Lägg på hushållspapper och låt rinna av.

Servera med yoghurt blandat med harissa/sambal oelek/vitlök/mango chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar