onsdag 21 september 2011

Citruspasta

Hittade detta fina recept. Skrev ut det och sedan blev det Molly konst på det pappret, så innan det försvinner i bloggosfären ska det in här på bloggen.

Hela familjen gjorde tummen upp åt Linguine al Limone

Recept 4 portioner
400-500 gram spaghetti, linguine eller t.ex. fusili
1 citron (riv skalet av hela citronen och pressa saften ur halva)
30 g smör (2 matskedar)
2 1/2 dl grädde
nymalen svartpeppar
1 dl riven parmesanost
salt till de vuxna....

Tvätta citronen och riv citronskalet (bara det yttersta gula lagret). Dela sedan citronen mitt itu.
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme.
Smält hälften av smöret i en stor stekpanna och lägg i det rivna citronskalet. Häll i grädden, salta, peppra och låt blandningen stå och bubbla i ungefär 5 minuter eller tills den har tjocknat lite.

Salta och lägg i pastan i pastavattnet. Koka tills pastan är al dente när du smakar av den, häll då av vattnet i ett durkslag.

Lägg pastan i såsen. Blanda om. Lägg i resten av smöret, parmesanosten och saften från en halv citron. Rör om ordentligt. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar