onsdag 30 mars 2011

Taybeh på systemet

Lycka är att vandra i Jerusalems gamla stans gränder med en vän...

Sedan tar jag gärna en Taybeh på Jerusalem hotell


Nu finns Taybeh, den palestinska ölen som jag längtar efter, i Sverige. Från och med 1 mars finns Taybeh Golden i Systembolagets beställningssortiment (artikelnummer: 89227).


Företaget som tagit in drycken är First Signs of Water och skriver bla.


Ett tecken på spirande entreprenörskap i ett område som så väl behöver det; ett tecken på att den svenska ölmarknaden är på väg att ta ytterligare ett steg mot verklig mångfald. Tecken på förändring – First Signs of Water.


Öppna gränser ger folk möjlighet att träffas, företag att handla och ekonomier att växa. Utvecklade länder och utvecklingsekonomier behöver inte skyddas från varandra. De behöver inte tullar, riktade handelsarrangemang eller andra hinder. De behöver ett öppet fält att mötas och växa på.


Taybeh Golden Vår första gäst heter Taybeh (tai-bey). Det betyder på arabiska “utsökt”. Ölen bryggs i byn med samma namn på Västbanken, nära Ramallah, i Palestina. Taybeh Golden är en överjäst kallagrad hantverksöl som bryggs i små omgångar enligt tysk tradition. Processen ger en öl med distinkt, frisk och krispig smak.


Taybeh Dark Den mörka lagern Dark är en av Taybehs mest uppskattade skapelser. Chokladmalt och annan mörkrostad malt ger en bred och mjuk fyllighet – en utmärkt följeslagare till både husmanskost och mer smakstark mat.


Vi är stolta över att ha introducerat Taybeh i Sverige och fortsätter nu att söka efter spännande öl världen över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar