torsdag 16 februari 2012

Anat Cohen attackerade Björklund?

Vem var då kvinnan som attackerade Björklund i Hebron?

Mycket tyder på att det var Anat Cohen. Googla det om intresset finns. Kort kan jag säga att henne vill jag inte möta i en mörk (eller ljus) gränd!

I en artikel i New Yorker från 2004 beskrivs hon

Anat Cohen is known, even among Hebron’s Jews, who are some of the least placatory of all the settlers, for her ferocity. According to Army commanders, she has cursed and insulted soldiers, and assaulted Arabs. The first time we met, she told me that she was a soldier of God.

7 kommentarer:

  1. Intressant om du har rätt om vem det som attackerade Jan Björklund, borde vara intressant att få en intervju hur hon tänker.

    SvaraRadera
  2. Det ska ju poängteras att jag var inte på plats så mitt antagande är inte 100 procent! Intressant också om vad som hände med kvinnan. Ingen verkar följa upp det. Går det som "vanligt" i tel rumida så händer ingenting. Tyvärr!


    Så här skriver bosättarnas talesperson (obs! Det stämmer inte att gatan är förbjudet område enligt israelisk lag):
    The woman from Hebron made no attempt to engage the Swedish visitor. She protested to Israeli security personnel at the site, the presence of Arabs escorting the minister in the Israeli sector of Hebron. By Israeli law, they are forbidden from entering such areas, and were later arrested by Israeli police for breaking the law.

    It should be noted that Israelis have access to 3% of Hebron, while Arabs have access to 97% of Hebron. Israelis are forbidden to enter the Arab areas of Hebron at all.

    Finally, we are very disappointed that the Swedish minister would visit Hebron with TIPH, and other NGOs, together with Arabs, but would not meet with Jewish residents of the city, and Jewish leaders of the community. Had he thought to request, even a short meeting with us, I'm sure any and all unpleasant scenes could have been, and would have been, avoided.

    We invite any and all foreign visitors to meet with us, when they visit the holy city of Hebron.

    SvaraRadera
  3. Det är brukligt att peka på att av de judar som är dokumenterade som ättlingar till de judiska familjer som bodde i Hebron under det brittiska mandatet, så är ingen av dem lierade med bosättarna i Hebron. De senares härstamning är mig obekant men flertalet lär vara amerikanska medborgare, dit de kan återvända med fulla medborgerliga rättigheter.

    SvaraRadera
  4. Bra påpekande! Det är den informationen jag har också. Min bild är snarare den att ättlingarna motsätter sig att deras förfäder används som argument till bosättarnas närvaro/rätt till historiska hus som Beit Hadassah. Jag har varit inne bosättningen Beit Hadassah där man mycket "nogsamt" dokumenterat den judiska kopplingen till Hebron i form av ett museum. Men som i alla sammanhang där historien har ett politiskt syfte glömde de berätta detaljer som detta. Eller att den arabisk-palestinska-muslimska befolkningen i Hebron hjälpte den judiska befolkningen under massakern 1929.

    Gällande David Wilders uttalande ovan så finns det ju mer att ifrågasätta, men det hanns inte med innan lördagsmiddagen skulle stå på bordet.

    Björklund ska vara med i Nyhetsmorgon på måndag kl. 7.15. Ska bli intressant att se vad han har att säga.

    SvaraRadera
  5. Jag har även tittat lite på ättlingarna till dessa judar och även träffat en av dem. Man kan väl säga att de indelade i tre läger där majoriteten precis som här beskrivs är negativt inställda till vad som pågår i dagens Hebron och stödjer palestiniernas krav. Andra guppen är en del av dessa menar att bosättarna ockuperat deras mark och själva driver en process om att få tillbaka dessa byggnader. Tredje men minsta gruppen stödjer bosättarnas närvaro då de anser att de garanterar en judisk acess till de heliga platserna. Finns även minst två judar i Hebron idag som är besläktade med den tidigare gruppen, liksom det bor palestinier i Kiryat Arba och judiska konvertiter i H1.

    Se gärna filmerna "What I saw in Hebron" http://www.unaff.org/2000/F-What.htm

    Och "Hebron in my heart", http://alternativenews.org/aicvision/component/content/article/40-hebron-in-my-heart/69-hebron-in-my-heart.html

    Jag har båda om ingen finner dem så återkom, tack även för en intressant blogg även om jag inte vet vem "bloggmamman" är.

    /Markus Haile

    SvaraRadera
  6. Tack för uppdateringen Markus! Jag var följeslagare 2006-2007 i Hebron så därför har jag lite koll på att du också varit det :)

    SvaraRadera

  7. Freechip 1 Juta Rupiah di www.bolavita.site Agen J-U-D-I Nomor Satu di Indonesia yang sudah berdiri lama ! Aman dan Mudah di akses !

    Transaksi 24 Jam Online Tanpa Libur ! Daftarkan diri kamu sekarang juga !

    Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    SvaraRadera