torsdag 16 februari 2012

Välkommen till vardagen

Attacken mot Jan Björklund i Hebron blir liksom så surealistisk på något sätt. Läser på en blogg som beskriver mina tankar.

Jaha det var oväntat, att jag klarade mig oattackerad i tre månader i Hebron men att Jan Björklund blev attackerad av de människor han kräver att palestinierna ska sluta fred med innan han och Folkpartiet kan erkänna Palestina, var oväntat.

Jag klarade mig undan fysiska angrepp, men bosättarna hann dock med mordhot, glåpord och kasta ägg och sten mot mig.

De är inte vilka som helst. Bosättarna. Björklund attackerades av en kvinna utan vapen vad det verkar som. Citatet av Jan Björklunds presschef Anders Andrén är oslagbart.

- Men runt om fanns andra bosättare som bar sina vapen synliga.

Nähää! Välkommen till Hebron! Välkommen till verkligheten! Välkommen till vardagen! I Hebron är det bosättarna som får bära vapen. Öppet. Ungefär som en liten handväska hänger vapnet på ryggen, eller i hölster vid höften. Till detta kan du lägga den israeliska militära vapenarsenalen. Detta i kontrast till palestinierna som bor i det område Björklund blev attackerad. De får inte ha köksknivar hemma. Slaktarn styckar köttet innan det bärs hem. Ja, bärs hem, för bil får bara israeler köra i detta område.

Resultatet av attacken mot Björklund blev att rundturen avbröts. Våldet vann. Nu slapp Björklund se hur palestinierna som bor på den där förbjudna gatan måste klättra bakvägen på taken för att komma till sina hem. Nu slapp han se att deras ballkonger ser ut som burar när de är klädda i galler för att skydda sig mot attacker från israleiska bosättare. Nu slapp han se ockupationens konsekvens när den är riktigt skarp.

Björklunds delegation var inte den första på hög politisk nivå i Hebron och jag hoppas verkligen inte att det blev den sista. Risken finns nog att det kommer ta tid innan militären släpper in en ny delegation. En israelisk organisation bestående av fd soldater i just Hebron har med varierad framgång arrangerat rundturer. Även de har attackerats av bosättarna, för att militären sedan hävdar att de inte kan garantera säkerheten och avbryta rundturen.

Vill du fortsätta följa vardagen i Hebron när nyhetsskrimret lagt sig över Björklunds intressanta möte så rekommenderar jag bla

Sveriges Kristna Råds hemsida >>>
EAPPIs twitter
CPT >>>


1 kommentar:


  1. Freechip 1 Juta Rupiah di www.bolavita.site Agen J-U-D-I Nomor Satu di Indonesia yang sudah berdiri lama ! Aman dan Mudah di akses !

    Transaksi 24 Jam Online Tanpa Libur ! Daftarkan diri kamu sekarang juga !

    Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    SvaraRadera