onsdag 15 februari 2012

Välkommen till Hebron Björklund!

Segregerade gatan Shuhada street i Hebron, Februari 2012 (photo: Hithabrut-Tarabut). Fördelning av gatans yta? Palestinier till vänster (tillåts endast gå), israeler till höger (får både gå och använda bil).




Välkommen till Hebron Björklund! Förlåt, men den första reaktionen när jag läser att Jan Björklund blivit attackerad av israreliska bosättare i Hebron är... skratt.

Och skrattet, som dock fastnar i halsen, bottnar i Björklund ovilja att erkänna en palestinsk stat. Nu blir han istället attackerad av israeliska bosättare och fick uppleva den vardag som palestrinierna lever i. Synd att besöket avbröts och hoppas att det inte leder till att armén inte tillåter fler stats- och delegationsbesök. En eloge till Björklund att han faktiskt var i Hebron!


Rubriken till detta inlägg kom spontant upp i mitt huvud och bottnar sig dels på min tid i Hebron och dokumentären Välkommen till Hebron som visar vardagen i denna delade stad på det av Israel ockuperade Västbanken.

1 kommentar:

  1. Freechip 1 Juta Rupiah di www.bolavita.site Agen J-U-D-I Nomor Satu di Indonesia yang sudah berdiri lama ! Aman dan Mudah di akses !

    Transaksi 24 Jam Online Tanpa Libur ! Daftarkan diri kamu sekarang juga !

    Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    SvaraRadera