måndag 10 oktober 2011

Panerad rotselleri

Vi fick kantareller idag och rörde ihop en god stuvning. Sambon fick (bland annat) finfinrotselleri i födelsedagspresent så jag panerade mesta delen. Till Agnes kokade vi lite rotselleri och morot och serverade med broccolibuketter i plockstorlek.

Vilken middag. Vi blev så överväldigade så vi poppade upp det italienska födelsedagsvinet från och smuttade lite vin till maten en helt vanlig måndagskväll.

Panerad rotselleri
Skärrotsellerin ½-1 cm tjocka skivor. Vi tog två stycken, men då gick en del till Agnes portion.
Vispa två ägg i en skål med gaffel. Det som blir över kan du steka i pannan och servera till maten.
Blanda ströbröd med lite salt och peppar på en tallrik.
Doppa rotselleribiffarna först i äggsmeten och sedan i ströbrödet.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme i cirka 3 minuter på var sida, tills de fått en fin gyllenbrun färg.

1 kommentar:

  1. Låter enkelt-men-gott...måste testas! Åt ni potatis till detta eller bara selleri + kantarellstuvning?

    SvaraRadera