Detta fina recept har jag fått av en vän. Det har även testats med gott resultat med gröna linser. Perfekt att lägga biffarna i frysen och tina upp :)
1. Koka upp 4 dl röda linser och 2 1/2 dl couscous tillsammans med 6 dl grönsaksbuljong. Lägg på locket och låt dra på svag värme, ca 15 min, tills all vätska är absorberad.
2. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
3. Skölj och ansa 2 salladslökar, hacka fint och lägg i en stor skål.
4. Pressa ned 2 vitlöksklyftor.
5. Skölj 1/2 knippe färsk persilja och 2 kvistar färsk mynta, hacka bladen fint och blanda dem med löken.
6. Rör ned linsblandningen. Puréa linsblandningen med en mixer eller i en matberedare.
7. Rör ned ett ägg.
8. Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 nypa malen kryddpeppar, 1 nypa cayenne, salt och svartpeppar.
9. Häll upp ströbröd på en tallrik, forma 24 biffar och vänd dem i ströbrödet.
10. Hetta upp olja och stek biffarna ca 2 min på varje sida.
Servera med yoghurt blandat med harissa/sambal oelek/vitlök/mango chutney.
Det här lät gott, det ska vi absolut prova. Kram!
SvaraRadera