tisdag 19 januari 2010

Åsas linsbiffar

Åsas linsbiffar

Detta fina recept har jag fått av en vän. Det har även testats med gott resultat med gröna linser. Perfekt att lägga biffarna i frysen och tina upp :)

1. Koka upp 4 dl röda linser och 2 1/2 dl couscous tillsammans med 6 dl grönsaksbuljong. Lägg på locket och låt dra på svag värme, ca 15 min, tills all vätska är absorberad.


2. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.

3. Skölj och ansa 2 salladslökar, hacka fint och lägg i en stor skål.

4. Pressa ned 2 vitlöksklyftor.

5. Skölj 1/2 knippe färsk persilja och 2 kvistar färsk mynta, hacka bladen fint och blanda dem med löken.


6. Rör ned linsblandningen. Puréa linsblandningen med en mixer eller i en matberedare.

7. Rör ned ett ägg.

8. Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 nypa malen kryddpeppar, 1 nypa cayenne, salt och svartpeppar.


9. Häll upp ströbröd på en tallrik, forma 24 biffar och vänd dem i ströbrödet.


10. Hetta upp olja och stek biffarna ca 2 min på varje sida.


Servera med yoghurt blandat med harissa/sambal oelek/vitlök/mango chutney.

1 kommentar: