Dags att fylla frysen med nytt mos. Moset är en bra grönsaksgrund och kan med fördel serveras med förslagsvis couscous, pasta, potatis, linser, kikärtor eller sojabönor. Receptet räcker till flera portioner.
2 sötpotatis ca 350 g
4 morötter ca 300 g
2 vitlöksklyftor
2 dl fryst majs
4-5 msk hackad bladpersilja
Rapsolja
Skala och skär morot och sötpotatisen i bitar/slattar. Skala vitlöken. Lägg allt i en kastrull och täck med vatten. Koka i ca 10 minuter. Lägg i majsen och låt koka med i ca 1 minut. Ta av från plattan. Lägg i persiljan och mixa. Rör ned rapsolja.
Krydda med valfri krydda. Jag har tagit bladpersilja främst för järnets skull och vitlök. Barnmat ska inte innehålla salt, men annars kan man krydda med kryddgrönt så som timjan, basilika, dill eller milda kryddor som paprikapulver, mild curry eller saffran.
söndag 31 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar