tisdag 12 januari 2010

Dags för rotselleri

Bild från "Pelles kök" Klicka på bilden för näringsvärde


Rotsellerin har blivit liggande i kylskåpet. Jag hade fått för mig att det inte passade i barnmat, men så är ju inte fallet. Vi kombinerade barnmos och vuxenmat så använd inget salt i pastan.

Pasta med rotselleri, morot, gröna ärtor, persilja och olivolja
1 morot
En bit rotselleri (ta lika mycket som mängden morot...)
½-1 dl ärtor
En liten knippe bladpersilja
En skvätt olivolja
1 dl kokt pasta

Mosa och avnjut :)

Kyl resten snabbt (snödrivan är just nu min favorit) och lägg i färdiga portionsförpackningar i frysen.

Pastagratäng med rotselleri och soltorkade tomater (4 port)
Receptet är taget från "Att koka soppa på en låda" (med några ändringar)

3 dl makaroner
100 g rotselleri
1 gul lök
100 g fryst spenat
5-10 soltorkade tomater
4 dl mjölk
3 ägg
1,5 dl riven ost
salt och peppar

Koka makaronerna mjuka. Skär rotselleri i små bitar och hacka löken. Stek i stekpanna tills det börjar bli mjukt. Tina spenaten och rör ner den i stekpannan. Strimla tomaterna och rör ner dem också. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner den rivna osten, salt och peppar. Blanda pastan och grönsaksfräset i en ugnsfast form. Häll äggstanningen över. Grädda i 225 grader i 20 -25 minuter tills gratängen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar